by Anna&Maria

by Anna&Maria

6/10/2013

Synttärihuumaa ja jalkojen hoitoa!

Heippa taas! 

Meillä on täällä ollut oikein synttärihuumaa, joten ollaan oltu niin kiireisiä, etten ole tännekään kerinnyt mitään postailla. Ihanaa vilinää ja vilskettä! Täytin nimittäin kaksi viikkoa sitten kolme vuotta! Aika menee niin nopeasti.. Sen lisäksi sekä Marialla että Annalla on ihan justiinsa syntymäpäivät (heidän ikäänsä ei ehkä parane kertoa :D), mutta aion esitellä vähän lisää meitä kaikkia tässä tulevien viikkojen aikana. Aloitetaan kuitenkin nuorimmasta, eli jos sinulla on mielessä jotain, mitä haluaisit tietää Minusta (eli Yadesta) niin lisää kommenttisi tuonne kommenttiosioon, niin liitän niitä kysymyksiä sitten siihen supersynttäripostaukseen! :)

Mutta sitten itse "asiaan".. Anna on meillä oikea jalkojenhoitoekspertti ja on työskennellyt aiemmin mm. Stockan Schollin jalkahoitolassa. Päätin haastatella häntä hieman jalkojen hoidosta nyt kun jalat on taas kaivettu esiin sieltä sukkien ja talvikenkien uumenista. :) Ensin muutama fakta. 

Tiesitkö että:
  • Jalkamme kantavat meitä elämämme aikana n. 100 000 kilometrin mittaisen matkan
  • Jokaisella askeleella jalkamme kantavat kolmen kertaisesti kehomme painon
  • Ihmisen kävely edellyttää yli 20 luun, yli sadan jänteen ja melkein 20 lihaksen yhteistyötä
  • Jalkapohjassa on eniten hikirauhasia koko ihmisen kehossa
  • Jalkojen iho neljä kertaa paksumpaa kuin muualla vartalossa
Mm. näistä syistä jalkojen hoito on ensiarvoisen tärkeää.  Anna ohjeisti, että ammattilaisen jalkahoidossa kannattaa käydä ainakin muutaman kerran vuodessa, jotta saat ajankohtaista tietoa jalkojesi kunnosta ja siitä miten sinun tulisi hoitaa jalkojasi. Kesällä ajankohtaista on myös varpaankynsien geelaus. 

Kotihoidossa oleellisimpia ovat seuraavat asiat:
  • Jalkojen puhtaudesta huolehtiminen on tärkeää: Anna muistutti myös huolellisesta kuivauksesta (erityisesti varpaanvälien huolellisesta kuivauksesta, sill ne hautuvat kosteudesta helposti "auki", jolloin bakteerit ja sienet yms. pääsevät vapaasti iskemään)
  • Koska jalkojen iho on paksumpi kuin muualla vartalossa vaatii se ehdottomasti oman voiteen
  • Kovettumien hoito kannattaa jättää ammattilaisille, sillä liika raspaus usein vain pahentaa kovettumia (Jos kuitenkin haluat raspata jalkoja itse, suosittelee Anna sitä käytettäväksi muutaman viikon välein)
  • Känsiä ei saa missään nimessä itse poistaa ja syylät voi hoitaa apteekista saatavilla tuotteilla
  • Jalkojen kylvetys helpottaa hoitamista ja virkistää jalkoja
  • Kynsien leikkaus: reunojaei saa pyöristää liikaa, etteivät kynnet ala kasvaa sisään. Reunoja voi pyöristää hieman viilalla jotteivat ne jää teräviksi.
  • Jalat voi ja kannattaa myös kuoria, unohtamatta säännöllistä rasvausta jalkavoiteella :)

Tässä vielä kolme tuotetta, jotka Anna nosti esiin:







Tämä on myynnissä myös meillä (29€) ja on Annan suosikkituote!






Hinta n. 50€,  saatavilla ainakin Kick'stä

Saatavilla Kick'stä, Anna muisteli hinnaksi 7,90€ :)

Jos muuten haluat kysyä Annalta jotain liittyen jalkojenhoitoon, älä epäröi, vaan heitä kysymyksesi kommenttiboksiin niin anna vastaa! :) Eli jalkojenhoitokysymykset Annalle osoitettuna ja kysymykset Yadesta minulle osoitettuna. Siis eikun kommenttiboksi laulamaan! ;)

Ensikertaan!

<3:lla Yade 3.v
Kuvat: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti